Geschiedenis

De geschiedenis van Electra Brandt

De geschiedenis van Electra Brandt start als Willem Brandt op dertigjarige leeftijd een eenmanszaak opricht met zijn eigen naam: Electra-W.M. Brandt. In een woonhuis op de Oude Varkenmarkt in Leiden gaat hij van start met het reviseren van startmotoren en dynamo’s. Al snel weten klanten Willem Brandt te vinden en gaan de zaken voorspoedig…

Een van de eerste Bosch-agentschappen

Zo voorspoedig zelfs, dat uitbreiding van de zaak in beeld komt. De zaak wordt dan ook vergroot met het pand van de buren. Electra Brandt krijgt zodoende meer ruimte om zich in de jaren dertig te richten op haar specialisatie: het wikkelen van elektromotoren. In 1935 verwerft Electra Brandt het Bosch-agentschap en is hiermee een van de allereerste Bosch Diesel-servicepunten in Nederland. Een mijlpaal en een keurmerk om trots op te zijn!

In 1964 trekt oprichter Willem Brandt zich terug uit het bedrijf. De onderneming is inmiddels uit het pand aan de Oude Varkenmarkt gegroeid en verhuist daarom in 1973 naar de Langevaart in Rijnsburg. Bijzonder aan het nieuwe onderkomen is dat er nu ook ruimte is voor een handelsafdeling. Van hieruit vinden diverse technische goederen via Electra Brandt hun weg naar particulieren, overheid en industrie.

Gecertificeerd volgens de nieuwste ISO-normering

In 1994 komt er een eind aan de ruim vijftig trouwe dienstjaren van de heer Van der Hoogt en geeft hij de fakkel door aan Peter de Jong. In deze periode wordt het bedrijf flink onder de loep genomen om aan te blijven sluiten bij de eisen van de tijd. Een van de belangrijkste gevolgen hiervan is dat Electra Brandt sinds april 1995 een ISO-9002 gecertificeerde onderneming is. En sinds maart 2001 is Electra Brandt zelfs een van de eerste bedrijven in Nederland die zijn gecertificeerd volgens de nieuwe ISO 9001-2000 normering!

Ook het pand aan de Langevaart wordt ondertussen weer te klein voor de ambities van Electra Brandt, met als gevolg de bouw van een nieuw pand en opnieuw een verhuizing. De eerste paal van het huidige pand gaat op 31 januari 2001 de grond in en daarmee is Electra Brandt het eerste bedrijf dat zich vestigt op het nieuwe industrieterrein ‘Klei-Oost’ in Rijnsburg. De geschiedenis van Electra Brandt, die startte met het kleine technische werkplaatsje in Leiden heeft inmiddels geleid tot een solide onderneming met een prachtig bedrijfspand.

Electra Brandt als bijdrage aan uw continuïteit

De koers die Willem Brandt lang geleden heeft ingezet wordt nog steeds gevolgd, dit houdt in dat het managementteam actief meedraait in het bedrijf. Electra Brandt doet nog altijd dat waar de onderneming haar hele geschiedenis al sterk in is: een bijdrage leveren aan de continuïteit van de bedrijfsprocessen van haar klanten. Net als in de beginjaren van Electra Brandt draait het ook nu nog om kwaliteit, service en efficiency.

Wilt u weten hoe Electra Brandt ook kan bijdragen aan uw continuïteit? In een persoonlijk gesprek vertellen we u graag waarom u op Electra Brandt kunt bouwen!

Geautoriseerd distributeur van:

Woodward L'Orange logo